CHLEB ŻYTNI bez drożdży z AMARANTUSEM

b_200_125_16777215_0___images_stories_chleb_z_amarantusem.jpgAMARANTUS – to roślina nazywana często zbożem XXI wieku, chociaż znana była dobrze już Majom i innym rdzennym mieszkańcom ameryki, stanowiła jedną z najważniejszych spożywczych roślin uprawnych obok kukurydzy, ziemniaka i fasoli. Współczesne badania dowodzą, że amarantus  jest wskazany dla osób cierpiących na nadciśnienie i chorobę wieńcową.

 

Nasiona amarantusa wygrywają w rankingach zdrowej żywności. Żelaza mają więcej niż szpinak, błonnika więcej niż otręby owsiane, a zawarty w nich skwalen walczy skutecznie z miażdżycą. Nasiona amarantusa podwyższają odporność organizmowi oraz sprzyjają dobremu zdrowiu fizycznemu i psychicznemu.

Kto jest z nami?

Naszą witrynę przegląda teraz 20 gości